Allerlei nieuwtjes

Tijdelijke Tentoonstellingen
Titel : Paard & Koning
Paard en Koning, zo heet de nieuwe zomertentoonstelling in Westfront Nieuwpoort. U beleeft er hoe een vorst met visie zijn paard inruilde voor een vliegende machine en hoe moderne kunst daar gestalte aan gaf. Met nog nooit getoonde topstukken uit het Atelier van de beeldhouwer van het ruiterstandbeeld van Albert I.
Waar : Westfront Nieuwpoort – Kustweg 2 – 8620 Nieuwpoort
Wanneer: nog tot 17 juni. 2018
Prijs toegang : 7€

Titel : The Final Offensive
Dit is een drieluik tentoonstelling welke doorgaat te Zonnebeke – Heuvelland en Waregem.
Op 06/04/1917 verklaren de USA de oorlog aan Duitsland . De intrede van de Amerikanen in de oorlog zorgt niet alleen uitbrei ding van de geallieerde troepen in 1918 , maar ook voor een heropleving van de moraal. Hoop en moraal staan nu centraal. In het project “ 1918 – The Final Offensive “ belichten drietentoonstellingen verschillende aspecten van het laatste oorlogsjaar. De tentoonstelling in Zonnebeke vormt het instappunt en geef een algemene inleiding. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op legergroep Vlaanderen en de rol van de Belgen in het eindoffensief. In Heuvelland staat de strijd om de Kemmelberg centraal, met als hoogtepunt het Duits eindoffensief en de eerste inzet van Amerikaanse troepen in Vlaanderen. In Waregem tenslotte wordt dieper ingegaan op de laatste dagen van de oorlog waarbij de Amerikanen een cruciale rol spelen. Zonnebeke
Titel ‘1918 – Het Laatste Oorlogsjaar’
Waar : Villa Zonnedaele – Berten Pilstraat 5C – 8980 Zonnebeke
Wanneer : 21/04 tot 15/11/2018
Prijs toegang : gratis

Heuvelland
Titel ‘De slag om de Kemmelberg’
Waar : Bezoekerscentrum het Heuvelland – St.Laurentiusplein 1 – 8950 Heuvelland
Wanneer : 21/04 tot 15/12/2018
Prijs toegang : gratis

Waregem
Titel ‘The Yanks are Coming’
Waar : Bezoeksrcentrum Hippo War – Holstraat 95 – 8790 Waregem.
Wanneer : 21/04 tot 15/11/2018
Prijs toegang : een deel is gratis

Deze 3 tijdelijke tentoonstellingen komen terug onderéén of ander vorm in het jaarprogramma van WFA 2018.terug.
Een ervan ( nl. Waregem ) is opgenomen als flash bezoek op 08 juli.2018.

Titel : Sporen van Oorlog
Een specifieke tentoonstelling over de Archeologie van de Eerste Wereldoorlog. De resultaten van meer dan 150 opgravingen in
het afgelopen decennium in onze frontregio komen aan bod.
Waar : In Flanders Fields Museum
Wanneer : 24/02 tot 26/08/ 2018
Prijs toegang : 7 €

Aanbod aan de leden WFA België vzw

Fleecetrui en/of polo (met korte mouwen) – met geborduurd WFA logo op de rug.

De donkerblauwe fleecetrui en/of polo met korte mouwen worden aangeboden aan de directe atelierprijs van € 38 per stuk of de twee in combi € 70, over te schrijven op rekening BE72 7380 0722 5916 van Artico Design Roeselare met de vermeldin-gen: trui of polo of combi, maat (XS-S-M-L-XL of XXL) en telefoon.. Enkel na de ontvangen betaling aanvaardt Artico Design de bestelling. Na veertien dagen kan de bestelling worden afgehaald bij Artico Design, Meensesteenweg 305 te Roeselare. Tel. 051/81 10 38 – GSM Koen Crombez 0496/36 60 94. – email : info@artico-design.be – website http://www.artico-design.be.Op initiatief en gewaardeerde tussenkomst van ons lid Jurgen Deleye uit Roeselare (GSM 0479/26 11 78 of mailadres jurgen.deleye@gmail.com) is het mogelijk dat de leden een fleecetrui of polo kunnen aanschaffen met het in kleur geborduurd logo van de vereniging op de rug, (dus niet gedrukt!).

Het bestuur van WFA België vzw is geen tussenpersoon. Indien er vragen zijn kan Jurgen je graag helpen. Het dragen van trui of polo met logo profileert nog meer WFA België vzw.

Tevens zijn pins, dassen en petten nog steeds te verkrijgen bij de voorzitter – aangeraden voor de activiteiten in groep.

 

Aanbod van de Geschiedkundige Kring Markebeke (Marke):

(Medegedeeld)

Bustocht naar de Somme,  met het thema: “In het spoor van de Rode Baron, Manfred von Richthofen” (wil vlug inschrijven, de plaatsen zijn beperkt)

Op 21 april 2018 – Vertrek om 7u30 – Afspraak: Fituur Natuur, Kleine Pontestraat 7 (bij de oude Duitse Begraafplaats), Marke.

Deelnameprijs: € 35 p.p  rekening BE06 0018 1690 9222, met vermelding ‘de Somme, Rode Baron).

Programma: bezoek aan Cappy (basis 1JG), Vaux-sur-Somme (neerstorten), Bertangles (1e begraafplaats), Fricourt (2e begraafplaats), Pozières, Thiepval en Beaumont-Hamel. De meegebrachte picknick wordt genomen in Pozières. Deze uitstap wordt geleid door Jan Vancoillie, lid van WFA België, vzw. die  het uitgebreid verhaal brengt van het Jagd-geschwader JG.I en de Rode Baron. Voor meer uitleg: freddy.anja@telenet.be.

 

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s