Oostkamp en Hertsberge in de Eerste Wereldoorlog

Oostkamp en Hertsberge in de Eerste Wereldoorlog

 Aurteur “Wim Deneweth” wimdeneweth@hotmail.com

Het boek bevat 320 pagina’s, telt meer dan 600 illustraties.

ISBN 9789081989138  Depot D/2017/9249/3

Beste,

Als jarenlang lid van WFA wil ik u graag op de hoogte brengen van de publicatie “Oostkamp en Hertsberge in de Eerste Wereldoorlog”.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er veel Duitse militaire activiteit in Oostkamp en Hertsberge. Dat heeft alles te maken met de gunstige ligging van de gemeente. Zowel het kanaal Gent-Brugge, de spoorlijn Brussel-Oostende als de steenweg Brugge-Kortrijk garanderen een vlotte bereikbaarheid. De relatief geringe afstand tot het front is een bijkomende troef. De talrijke kastelen zijn een rustplaats voor tienduizenden Duitse frontsoldaten. Voor het verhandelen en het transport van militair materiaal en munitie worden Vlaamse arbeidskrachten en krijgsgevangenen ingezet. Oostkamp telt maar liefst vijf Duitse vliegvelden. Kort na de bevrijding worden ze door de Belgische luchtmacht en door onze koning gebruikt. De Duitse militaire aanwezigheid heeft een grote impact op het dagelijks leven van jong en oud. Ook de hevige bevrijdingsgevechten laten hun sporen na.

Dit boek beschrijft zowel de militaire gebeurtenissen als het dagelijkse leven van een in haar vrijheid beperkte gemeenschap. Het brengt ook hulde aan de slachtoffers van Oostkamp en de Belgische, Engelse, Duitse en Amerikaanse soldaten die in Oostkamp gesneuveld zijn. Mondeling overgeleverde anekdotes, informatie uit archieven en meer dan zeshonderd unieke foto’s en illustraties werpen een verbluffend licht op wat de Eerste Wereldoorlog in een landelijke gemeente als Oostkamp teweegbracht.

Bestel jouw boek aan VOORINTEKEN-PRIJS!

25 € tot 30 juni, daarna te koop aan 29,95 €

Bestel nu jouw exemplaar van dit unieke boek aan voorintekenprijs!

HOE?
Schrijf vóór 30 juni 2017 25 € per exemplaar over op rekeningnummer BE39 7380 0147 4119 van Heemkundige Kring Oostkamp met vermelding van uw naam en adres. Eventueel te vermeerderen met 7 € voor verzendingskosten. Daarna is het boek te koop aan 29,95 €. Het boek kan ook opgehaald worden bij de auteur (Wim Deneweth, Walstraat 45, 8020 Oostkamp). Ik wil gerust ook bestellingen van WFA bundelen zodat het kan afgehaald worden op de algemene ledenvergadering van 27 januari 2018.

 Op zaterdag 28 oktober is er om 20 uur een gratis voordracht over Oostkamp en Hertsberge in de Eerste Wereldoorlog in de theaterzaal van De Valkaart. Vanaf 18.30 uur kunnen bestelde boeken afgehaald worden. Wie naar de voordracht van 20 uur komt, kan zijn boek vooraf of na de voordracht meenemen.De voordracht is gratis, maar inschrijven is verplicht via de webshop van de gemeente Oostkamp. (zoek ticket voor “Lezing ‘Oostkamp en Hertsberge in de Eerste W.O.’)

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aangekondigde boeken, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s