Wie of Wat?

De Western Front Association (WFA) België vzw is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de Eerste Wereldoorlog en in het bijzonder in het westelijk front. De WFA-België werd opgericht in 1989 naar het voorbeeld van de Britse organisatie The Western Front Association. De vzw speelt vooral in op de specifieke noden en interesses van het Belgische publiek. De voorbije jaren is zij uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met meer dan 500 leden.

Ieder jaar organiseert WFA-België verschillende activiteiten. Vaak zijn dat uitstappen naar de voormalige slagvelden, historische plaatsen en musea. Ook worden er lezingen gehouden over gebeurtenissen en toestanden tijdens Wereldoorlog I. Het accent ligt vaak op België en het Belgische leger.

WFA-België heeft bovendien een eigen tijdschrift Shrapnel, dat viermaal per jaar verschijnt. Het bevat artikels over de verschillende aspecten van de Eerste Wereldoorlog, met bijzondere aandacht voor specifieke Belgische onderwerpen. De meeste bijdragen worden geschreven door leden, die vaak specialisten zijn in de behandelde materie. Leden van The Western Front Association België ontvangen ook de nieuwsbrief Flash. Daarin staan mededelingen in verband met de vereniging, het programma en concrete afspraken over de geplande activiteiten, en allerlei nieuwtjes over het westelijk front.

Hebt u belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog, dan is de Western Front Association België zeker iets voor u!

Wettelijke vermeldingen:

O.N  0444.105.09  

RPR :   ON.RB Gent-afd.Kortrijk

wfadimilo@telenet.be

wfabelgie.wordpress.com

relatie met WFA UK:

https://www.dropbox.com/s/xzgpcyj323t7n9i/Letter%20of%20Understanding%20PDF.pdf?dl=0